Despre noi

Suntem niște pasionați. De bere, de Cluj, de Cosmos. Suntem cosmopoliți. Berile noastre au gust echilibrat, în care în egală măsură se regăsește dulceața de malț și aromele caracteristice de hamei. Enjoy!

Berile Noastre

Phaza Lunii - Pale Ale

Pale Ale este un tip de bere tradițional englezesc, care a apărut în secolele XVIII-XIX, odată cu evoluția tehnologiei de uscare a malțului (malțul nu se prăjea în timpul uscării, astfel încât s-a putut produce o bere mai deschisă la culoare).

Berea de tip Pale Ale se poate caracteriza printr-un corpolenta medie, nefiind prea puternică, avand o amăreală specifică și o aromă de hamei, concentrația ei de CO2 fiind relativ scăzută. În cazul berilor nefiltrate se simte gustul drojdiilor folosite la preparare. În general un Pale Ale trebuie să îndeplinească următorii parametri: OG: 1,048-1,062 (10-14oP) IBU: 20-35, culoare: 6-12 EBC (SRM: 3-6), alcool 3-5% v/v.

Caracteristici principale Phaza Lunii: OG: 12,5 oP, volumul de alcool de 5%, IBU 23, culoare 12 EBC.

La turnare se formează o spumă alcătuită din bule mici, dar forma lor nu se prea păstrează pentru o perioadă îndelungată de timp, stilul Pale Ale neavând de regulă prea mult dioxid de carbon. Culoarea poate fi catalogată drept un galben cu tentă de brun deschis. Prin adulmecare se poate simți o ușoară aromă de hamei, cu note citrice, delicata. Mai apoi se simte gustul dulce de malț tipic englezesc, cu note de biscuiți. După sorbire rămâne o ușoară senzație de amăreală, dar în general se poate spune că este o bere bine echilibrată

PITICA ROSIE - IPA

India Pale Ale este un stil de bere tradițional englezesc, cu caracteristici aparte.

Berea de stil IPA se poate caracteriza printr-un corp mediu, este mai puternică decât stilul Pale Ale, are o amăreală specifică si aromă de hamei puternicã. Concentrația de CO2 este medie. Pot fi prezente arome de fructe (provenite din compuși esterici), acest lucru nu este considerat ca fiind un defect de gust, însă ar putea să se simtă și aroma de diacetil. În cazul berilor nefiltrate se simte gustul drojdiilor folosite la preparare. În general un IPA trebuie să îndeplinească următorii parametri: OG: 1,052-1,067 (13-16.5oP) IBU: 30-55, culoare: 10-32 EBC (SRM: 5-16), alcool 4-7% v/v.

Caracteristici principale Pitica Rosie: OG: 15oP, volumul de alcool de 6,0%, IBU 55, culoare 20 EBC.

La turnare se formează o spumă alcătuită din bule mici și forma lor se prea păstrează pentru o perioadă îndelungată de timp. Culoarea poate fi catalogată ca roșie  deschisã. Prin mirosire se poate simți aromă de hamei, asemanator a fructelor citrice (grapefruit, lime, portocale). La degustare se simte întâi gustul puternic și amărui specific hameiului englezesc. Mai apoi se simte și gustul dulce de malț, puțin similar cu cirese. După sorbire, în gât poate rămâne o senzație de amăreală dar nu este puternic .

Gaura Neagră – Porter

Stilul Porter este un alt tip tradițional englezesc, care a apărut prima dată la începutul secolului al XVII-lea și care era considerat ca fiind o bere a muncitorilor din Londra. Tehnologia de uscare a malțului nu a fost suficient de avansată la acel moment, astfel că acesta se prăjea și avea a culoare mai închisă. La acea vreme Porterul era o bere mult mai puternică, iar în general volumul de alcool era mai mare de 6%.

Berea Porter se poate caracteriza printr-un corp mediu, cu o aromă și o amăreală de hamei nu prea puternice și cu o concentrație de dioxid de carbon medie. La berile nefiltrate se simte și gustul de drojdii. În general un pale trebuie să îndeplinească următorii parametri: OG: 1.040-1.060 (10-14oP) IBU: 18-35, culoare: 40-80 EBC (SRM 20-40) alcool: 3-5% v/v.

Caracteristici principale Gaura Neagră: OG: 12,5-13oP, volumul de alcool de 5%, IBU 35, culoare 88 EBC.

La turnare se formează o spumă alcătuită din bule mici care își păstrează forma, element tipic pentru acest stil, și are un conținut mediu de dioxid de carbon. Această bere este de culoare neagră. Prin mirosire se poate simți un buchet de arome de hamei cu note citrice și cu caracter floral, dar nu prea puternic. La degustare, la prima gură se simte o anumită amăreală, un gust prăjit, asemănător cafelei, cu efervescență de dioxid de carbon.  În postgust se poate simți un ușor gust floral, asemănător cumva ierbii, care este rezultatul adăugării de hamei la rece. Nu este un stil de bere prea ușor, are un corp mediu, dar în cele din urmă deține un echilibru între malț și hamei.

Cosmobaut- Pilsner

Dezvoltarea technologica aparuta in anii 1800 a contribuit la aparitia unui nou tip de bere specific central europene, denumita generic Pilsner. Avand o traditie indelungata in productia berii, artizanii germani si cehi initial s-au folosit de tehnologia fermentatiei inalte sau spontane. Aceasta datorita lipsei unei technolgii de racire adecvate. Odata cu generalizarea technologiei de fermentare englezeasca, s-a nascut prima bere tip pilsen, folosindu-se malt, apa si hamei de tip Saaz si o fermentare joasa. Este o bere mai putin corpolenta, cu un gust curat, fara alte arome adiacente, bogat carbogazificata. Caracteristic ei este spuma bogata pe care o pastreaza o perioada indelungata. Aroma fructata scoate in evidenta proprietatile hameiului Saaz. În general un Pilsner trebuie să îndeplinească următorii parametri: OG: 1,044-1,050 (11-12,5oP) IBU: 25-35, culoare: 4-8 EBC (SRM: 2-4), alcool 4-5%.

Caracteristici principale Cosmobaut: OG: 12 oP, volumul de alcool de 5%, IBU 28, culoare 8 EBC.

La turnare se formează o spumă alcătuită din bule mici, forma lor se păstrează pentru o perioadă îndelungată de timp, tipul pilsner având de regulă mult dioxid de carbon. Culoarea poate fi catalogată drept un galben deschis, cu tente solare. Adulmecand-o simtim aroma cu note ierbale caracteristice hameiului Saaz. Mai apoi se simte gustul dulce de malț, iar după sorbire, rămâne o ușoară senzație de amăreală. În general se poate spune că este o bere bine echilibrată.

Astrobaut- Pilsner cu dry hoping

Dezvoltarea technologica aparuta in anii 1800 a contribuit la aparitia unui nou tip de bere specific central europene, denumita generic Pilsner. Avand o traditie indelungata in productia berii, artizanii germani si cehi initial s-au folosit de tehnologia fermentatiei inalte sau spontane. Aceasta datorita lipsei unei technolgii de racire adecvate. Odata cu generalizarea technologiei de fermentare englezeasca, s-a nascut prima bere tip pilsen, folosindu-se malt, apa si hamei de tip Saaz si o fermentare joasa. Este o bere mai putin corpolenta, cu un gust curat, fara alte arome adiacente, bogat carbogazificata. Caracteristic ei este spuma bogata pe care o pastreaza o perioada indelungata. Aroma fructata scoate in evidenta proprietatile hameiului Saaz. Adaugarea hameiului la rece ofera atat un miros cat si o aroma puternica de hamei care dureaza si potenteaza nivelul mai ridicat de CO2 propriu unui lager. În general un Pilsner trebuie să îndeplinească următorii parametri: OG: 1,044-1,050 (11-12,5oP) IBU: 25-35, culoare: 4-8 EBC (SRM: 2-4), alcool 4-5%.

Caracteristici principale Astrobaut: OG: 12 oP, volumul de alcool de 5%, IBU 28, culoare 8 EBC.

La turnare se formează o spumă alcătuită din bule mici, forma lor se păstrează pentru o perioadă îndelungată de timp, tipul pilsner având de regulă mult dioxid de carbon. Culoarea poate fi catalogată drept un galben deschis, cu tente solare. Adulmecand-o simtim aroma cu note ierbale caracteristice hameiului Saaz. Mai apoi se simte gustul dulce de malț, iar după sorbire, rămâne o ușoară senzație de amăreală. În general se poate spune că este o bere bine echilibrată. La sfarsit s-a adaugat hamei la rece.

Cumpără online

IMPORTANT:

Comanda minimă este un sixpack, adică șase beri.

Livrăm comenzile marți și vineri, între orele 18-21.

 

 

Contact
 • Adresă

  Calea Baciului 179b, Cluj-Napoca, Romania, 400240

 • Telefon

  077 405 9274

  Clic pentru a suna

 • Ore
  Luni - Vineri: 9:00 am - 5:00 pm
Mesaj:
Clic pentru a interacționa